Tunnetest tulvil Itaalia peatreener sai alaliidu presidendilt noomida

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Itaalia koondise peatreener Gianmarco Pozzecco MMil.
Itaalia koondise peatreener Gianmarco Pozzecco MMil. Foto: Meng Yongmin/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Itaalia korvpalliliidu president Gianni Petrucci pole rahul Saapamaa koondise peatreeneri Gianmarco Pozzecco käitumisega.

Tunnetest tulvil juhendaja saadeti MMi alagrupivooru teises kohtumises Dominikaani Vabariigi vastu minema juba enne avapoolaja lõppu. See pole kaugeltki mitte esimene kord, kui Pozzecco pole Itaalia peatreenerina suutnud end taltsutada.

«Ma ei taha enam selliseid olukordi näha. Sa ei kaota mängu kohtunike tõttu. See on vale mõttelaad,» rääkis Petrucci MMil Itaalia ajakirjanikele. «Dominikaanid võitsid, sest nad mängisid meist paremini. Võistkonnana peame tulemust austama. Kohtunikud teevad alati vigu, aga meil on imidž, mida peame kaitsma. Ütlesin koondise treeneritele, et ma ei salli sellist käitumist.»

Pozzecco saadeti Dominikaanide vastu minema 2.20 enne avapoolaja lõppu, kui sai liigse protesteerimise tõttu teise tehnilise vea. «Tegemist pole noortemänguga. See on MM, kus võime teenida pileti Pariisi OMile. Koondise jaoks on imago kõige olulisem ja Itaalia ei taha seda mustata. Treener saab sellest aru, ütlesin seda talle selgelt,» jätkas Petrucci. Presidendi sõnul sai Pozzecco oma halvast käitumisest aru.

Itaalia on enne alagrupiturniiri viimast vooru A-grupis teisel kohal, neil on kirjas üks võit ja üks kaotus. Kui neil õnnestub homme Filipiinid alistada, pääseb Itaalia 16 parema hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles