Kolmekordse olümpiavõitja vanaisa kukkus haigla rõdult alla ja suri

Postimees Sport
Copy
Vancouveri olümpia medalikolmik naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus (vasakult): teine Kristina Šmigun-Vägi, võitja Charlotte Kalla (C) ja kolmas Marit Björgen.
Vancouveri olümpia medalikolmik naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidus (vasakult): teine Kristina Šmigun-Vägi, võitja Charlotte Kalla (C) ja kolmas Marit Björgen. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Kolmekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja Charlotte Kalla perekond on leinas, sest segastel asjaoludel kukkus haiglas rõdult alla ja suri suusataja 86-aastane vanaisa.

Mitme Rootsi ajalehtede andmetel viibis 86-aastane Bengt Kalla haiglaravil ning seni teadmata põhjustel kukkus ta haigla rõdult alla. Abi saabus temani hilja ning ta suri sündmuskohal. Praegu on alustatud uurimist, kuidas kohutav draama juhtuda võis.

Kristina Šmigun-Vägi kunagine konkurent Kalla on muserdatud, sest just vanaisa tutvustas talle murdmaasuusatamist ja saatis teda kogu eduka karjääri. «Ta oli mu suurim toetaja. Olen uskumatult tänulik kõige eest, mida sain temaga koos kogeda,» ütles Kalla pärast traagilist sündmust.

Kalla võitis karjääri jooksul üheksa olümpiamedalit, neist kolm kulda ja kuus hõbedat. Oma esimese olümpiamedali võitis ta kohe kuldse ja seda 2010. aasta Vancouveri olümpial. Naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidu võitnud Kalal järel tuli teiseks Šmigun-Vähi, kolmanda koha sai Marit Bjärgen.

MK-etappidel saavutas karjäärile poolteist aastat tagasi joone alla tõmmanud Kalla 59 poodiumikohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles