Hollandi GP-l püstitati viimase seitsme hooaja rekord

Karl Mihkel Eller
Copy
Fernando Alonso (vasakul) ja Carlos Sainz Zandvoorti ringrajal.
Fernando Alonso (vasakul) ja Carlos Sainz Zandvoorti ringrajal. Foto: Hoch Zwei via ZUMA Press Wire/Scanpix

Läinud nädalavahetusel sõidetud vormel 1 Hollandi Grand Prixil püstitati viimase seitsme hooaja rekord. Nimelt tehti korduvalt hoovihma poolt häiritud võistlusel 186 möödasõitu, viimati nähti sama palju möödasõite 2016. aastal Hiina F1 etapil.

Vormel 1 sari on üks globaalsema haardega spordivõistlusi maailmas ja nii pole imestada, et andunud fännid koguvad isegi rohkem statistilisi näitajad, kui avaldatakse ametlikes kanalites. Redditi kasutaja catchingisonething luges kokku, et Zandvoorti ringrajal tehti kokku 186 möödasõitu, vahendas Ilta-Sanomat.

Kuna kogutud andmed põhinevad teleülekandel ja vormelite pardakaamera salvestiste põhjal, siis ütleb kasutaja, et kindlasti toimus võistluse jooksul 186 möödasõitu, kui mitte arvestada kohtade muutumisi boksipeatuste ja ringiga maha jäänud vormelitest möödumist.

Vihmasajus toimunud võistlusel tehti enim möödasõite kolmandal ringil, koguni 63, mis on samuti uus rekord. Varem on ühe ringi jooksul tehtud maksimaalselt 45 möödasõitu.

Redditi kasutaja andmetest nähtub, et Valtteri Bottasest (Alfa Romeo) mööduti 20 korda, mis võib tähistada antirekordit. Williamsi sõitja Logan Sargeant oli ainus, kes ei teinud ühtegi möödasõitu. Enim möödasõite tegi teise koha saanud Fernando Alonso (Aston Martin) – 13.

Teine šokeeriv fakt on, et üheksanda järjestikuse võidu noppinud Max Verstappenist (Red Bull) pole sel hooajal suutnud rajal mööduda ükski konkurent. F1-hooaeg jätkub sel nädalal Monzas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles