Selgus, millal Sébastien Loeb naaseb rallirajale

Karl Mihkel Eller
Copy
Sébastien Loeb.
Sébastien Loeb. Foto: Paulo Maria/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb teeb alles oma selle aasta teise rallistardi, kui stardib järgmisel kuul Prantsusmaa karikasarja kuuluval Charlemagne Golden Palace'i rallil Volkswagen Polo GTI R5-ga.

49-aastane Loeb on viimastel aastatel usinalt võistelnud mitmel motospordialal, kuid alates 2020. aasta algusest on ta võistelnud vaid kaheksal autoralli võistlusel.

Tema tänavune esimene ja seni viimane ralli toimus tänavu märtsis, kui ta võttis Škoda Fabia RS Rally2-autol osa Assooride rallst, mille ta ka võitis. See oli tema esimene start kuulsal Atlandi ookeani saarel ja esimene ralli, kus kaardilugejaks oli tema elukaaslane Laurène Godey.

Godey loeb Loebile kaarti ka järgmisel korral, kui esimest korda tullakse rajale Volkswageniga. Kummalisel kombel aitas Saksamaa autotootja Polo WRC-auto neljakordseks maailmameistriks Loebi igipõlise rivaali Sébastien Ogier’.

Charlemagne’i ralli kestab 29. septembrist 1. oktoobrini. Loebi programm on 2023. aastaks muutunud, kuna ta pidi võistlema terve rallikrossi MM-hooaja, kuid eelmisel kuul hävis Lydden Hilli ringrajal tulekahjus tema Lancia Delta Evo-E RX ning nii tuli tal MM-sari pooleli jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles