Latvala tunnistas, et Rovanperä tegi Ogier' närviliseks

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota võttis Keenia MM-etapil nelikvõidu. Esimene Sébastien Ogier (vasakult kolmas), teine Kalle Rovanperä (vasakul teine), kolmas Elfyn Evans (paremalt teine) ja neljas Takamoto Katsuta (pole pildil).
Toyota võttis Keenia MM-etapil nelikvõidu. Esimene Sébastien Ogier (vasakult kolmas), teine Kalle Rovanperä (vasakul teine), kolmas Elfyn Evans (paremalt teine) ja neljas Takamoto Katsuta (pole pildil). Foto: TONY KARUMBA/AFP/Scanpix

Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala soovib kõiki oma kolme tippsõitjat hoida meeskonnas ka 2024. aastal, kuid tunnistas, et Kalle Rovanperä ja Sébastien Ogier vaheline võitlus Safari rallil ajas kaheksakordse maailmameistri närviliseks.

Lisaks eelpool nimetatud Rovanperäle ja Ogier’le kuulub Toyota põhisõitjate sekka ka Elfyn Evans ning selge, et kõigi meeste soove pole alati võimalik lihtsalt rahuldada. Üks näide toimus juunis Keenias, kui Ogier liikus MM-ralli võidu suunas, kuid Rovanperä tuli talle viimasel päeval iga kiiruskatsega lähemale. Väidetavalt oli Ogier pettunud, et Toyota polnud nõus tema esikohta tiimikäsklusega kindlustama.

Latvala kinnitas MTV3-le antud intervjuus, et Safaris ei läinud kõik päris nii libedalt kui tavaliselt. «Keenias oli selline olukord, et Ogier läks ehk veidi närvi, kui nägi, et Kalle tuli liiga lähedale. Ta võis tunda, et tema võit on ohus ja selle asjaga oli natuke raske hakkama saada,» ütles soomlane.

Viimasele päevale vastu minnes oli Ogier’ edumaa 16,7 sekndit, kuid finišiks oli see kahanenud 6,7 peale. Rovanperä ütles hiljuti Dirtfishile, et ründas, kuna meeskond polnud seda konkreetselt keelanud. Asi jäeti sõitjate endi otsustada.

«Ogier oli ebatavaliselt närvis, kuid ka sellest saime üle. Väga raske on hakata sõitjatele rääkima, et nad peavad vait olema. Ma arvan, et see ei lähe isegi kõigi sõitjate puhul läbi,» arvas Latvala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles