Läti treener ja korvpallur olid kohtunike peale pahased

Toimetas Ville Arike
Copy
Luca Banchi juhendab lätlastest hoolealuseid.
Luca Banchi juhendab lätlastest hoolealuseid. Foto: Achmad Ibrahim/AP Photo/Scanpix

Aasias jätkuval korvpalli MMil sai Läti koondis kolmandas voorus esimese kaotuse, jäädes 75:101 alla NBA mängijatest kubisevale Kanadale. Meie lõunanaabrite esindajad olid mängu järel rahulolematud.

Läti juhtis suurema osa esimesest poolajast, kuid oli puhkama minnes siiski taga 42:43. Pärast vaheaega läks Kanada aga oma teed.

Läti itaallasest peatreener Luca Banchi sai juba teisel veerandajal tehnilise vea. Ta märkis, et see on lihtsalt mängu osa, ent tõi pressikonverentsil välja asjaolu, et kõik kohtunikud olid Ameerika maailmajaost (USAst, Argentinast, Puerto Ricost).

«Mulle tundus, et algusest peale ei vilistatud kontakte ühtemoodi. Ärge vaadake nimesid särgil, mängija palganumbrit, populaarsust või vanust. [Arturs] Žagars väärib samasugust kohtlemist nagu [Shai-Gilgeous] Alexander. See on põhjus, miks vestlus kohtunikega läks ühel hetkel tuliseks.

Tundub, et FIBA reeglid kehtivad mõmele, kuid mitte kõigile,» selgitas Banchi oma nördimust.

Igatahes avaldas Žagars vähemalt FIBA sotsiaalmeedia administraatorile sügavat muljet.

Lätlaste juhendaja lisas, et tema Kanada kolleeg Jordi Fernandez ületas samamoodi piire ning kui treenereid kohelduks võrdselt, väärinuks too mitut tehnilist viga. «Õla ja rinna kontakt on ühele poolele lubatud, teisele aga mitte. Juhtisime 19 minutit, olen mängijate üle väga uhke.»

Läti ääremängija Davis Bertans rääkis samas võtmes peatreeneriga: «Alustasime hästi, aga on mõned asjad, mille kommenteerimisel satun raskustesse. Nii et ma ei räägi neist asjadest. Igaüks, kes korvpallist aru saab, mõistab, mida silmas pean.»

H-alagrupis sai Kanada 3 ja Läti 2 võitu, mõlemad jätkavad heitlust medalite eest. Prantsusmaa sai 1 võidu, Liibanon jäi võiduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles