Prantsusmaa spordiminister lükkas korvpallikoondislase kriitika tagasi

Toimetas Ville Arike
Copy
Thomas Heurtel saab teenistuse Venemaalt, Peterburi Zenidist.
Thomas Heurtel saab teenistuse Venemaalt, Peterburi Zenidist. Foto: Maksim Konstantinov/SOPA Images via ZUMA Press Wire/Scanpix

Aasias peetav MM tähendab medalimängudelt välja jäänud Prantsusmaa korvpallikoondisele fiaskot. Pärast pühapäeval saadud kaotust süüdistas kapten Nicolas Batum maa alaliitu selles, et Thomas Heurtelil ei lubata koondist esindada. Ta sai vastuse lausa spordiministrilt.

Pühapäevases teises voorus kaotasid prantslased üllatuslikult Lätile 86:88. See tähendas 16 tugevama seast välja jäämist. Kohe hakati süüdlasi otsima ning et probleeme on mängujuhi positsioonil, tõigi Batum mängu kogenud Heurteli ja ütles, et vähemalt järgmise aasta koduseks olümpiaks tuleb kõik paremad kokku saada.

Heurtelil keelati teatavasti juba eelmisel aastal koondise esindamine seoses siirdumisega Venemaa klubisse Peterburi Zeniti. Seejuures Heurtel mullusel EMil veel osales, sest lubas, et ei lähe Venemaale. Veidi pärast EMi aga teatas ta, et ikkagi sõlmis sealmail lepingu.

Prantsusmaa spordiminister Amelie Oudea-Castera teatas vastuseks: «Venemaaga seotud otsused ei kuulu arutamisele. Need otsused lähtuvad vajadusest kaitsta meie sportlaste turvalisust, samuti on tegemist spordi- ja välisministeeriumi ning spordialaliidu eetikaküsimusega. 

Thomas Heurtel teadis, et kui ta läheb Venemaale mängima, ei pääse ta koondisse, aga ta ikkagi tegi selle otsuse. Küsimust Heurteli kaasamise osas ei arutata. Meil on väljapaistvaid korvpallureid piisavalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles