Malaisia vabatreeninguid valitses Lewis Hamilton

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton oli täna Malaisias parimas hoos.
Lewis Hamilton oli täna Malaisias parimas hoos. Foto: SCANPIX

Sel nädalavahetusel Malaisias Sepangi ringrajal sõidetava vormel-1 hooaja teise etapi tänastel vabatreeningutel oli kindlalt parim mees McLareni rooli keerav Lewis Hamilton. Britt võidutses nii hommikusel kui ka päevasel sessioonil.

Hommikul näitas kõva rehviga rajal käinud Hamilton teistest enam kui poole sekundi võrra paremat aega – 1.38,021. Teine oli valitsev maailmameister Sebastien Vettel Red Bullil, kaotust Hamiltonile kogunes 0,514 sekundit. Kolmanda-neljanda aja sõitsid välja Mercedesed Nico Rosbergi ja Michael Schumacheriga roolis.

Lotuse piloot Kimi Räikkönen näitas meeskonnakaaslase Romain Grosjeani ja Red Bullil sõitva Mark Webberi järel seitsmendat aega. Jenson Button teisel McLarenil sai 9. aja. Endiselt olid rivi keskosas Ferrarid – Felipe Massa sõitis välja 13. ja Fernando Alonso 15. aja.

Päeva teisel sessioonil ei jätnud Hamilton taas konkurentidele sõnaõigust, kuid oma hommikuse ajani ei küündinud – parimaks jäi 1.38,172. Taas olid kiired Mercedesed – Schumacher kaotas Hamiltonile 0,361 sekundiga ja oli teine, Rosberg neljas. Nende vahele kiilus end Button.

Samuti näitasid head kiirust Toro Rossod – Daniel Ricciardo sõitis välja 5. ja Jean-Eric Vergne 8. aja. Tulemust parandas Alonso, tasuks 6. aeg Webberi ees. Esikümne lõpetasid Grosjean ja Vettel, Räikkönen ja Massa näitasid vastavalt 15. ja 16. aega.

Kui hommikul näis jätkuvalt lootusetu HRT meeskonna seis, sest Hamiltonile ajale kaotati enam kui seitsme sekundiga, siis teisel sessioonil oli Pedro de la Rosa ja Narain Karthikeyani kiirus juba parem. Kaotust kogunes pisut enam kui viis ja pool sekundit, mis lubaks HRT meeskonna 107% reeglit arvestades sel hooajal esmakordselt võistlussõidu starti.

Vaata esimese vabatreeningu tulemusi siit.

Vaata teise vabatreeningu tulemusi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles