Järjekordne rahvusvaheline alaliit andis Venemaale rohelise tule: püüdleme rahu ja solidaarsuse suunas (7)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Sulgpall. Pilt on illustratiivne.
Sulgpall. Pilt on illustratiivne. Foto: Alexey Filippov/Sputnik

Üha enam rahvusvahelisi spordiliite lubab Venemaa sportlasi võistlustulle. Nendega liitus ka rahvusvaheline sulgpalliliit (BWF), mis esitas tähtaja, mil Venemaa sportlased on oodatud taas võistlema.

Kolmapäeval teatas BWF, et Venemaa ja Valgevene sulgpallurid saavad naasta rahvusvahelisele võistlusareenile järgmise aasta veebruaris. Võistlustulle naastakse nn neutraalsete sportlastena ehk nende kodumaa rahvussümbolid pole lubatud.

Venemaa ja Valgevene sulgpallurid eemaldati rahvusvaheliselt areenilt kohe pärast Venemaa sõjalist sissetungi Ukrainasse 2022. aasta veebruaris. Tänavu märtsis andis rahvusvaheline olümpiakomitee soovituse, et erinevad rahvusvahelised alaliidud peaksid hakkama Venemaa ja Valgevene sportlasi taas võistlustele lubama.

«Otsus lõpetada Venemaa ja Valgevene sportlastele kehtestatud keeld on positiivne samm meie püüdlustesse taastada rahu ja solidaarsust,» lausus BWFi juht Poul-Erik Høyer Larsen. Taanlane kinnitas samas, et BWF jätkab Ukraina rahva toetamist. Sulgpallikogukond mõistab endiselt Venemaa tegevuse Ukrainas täielikult hukka.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles