Endine tennisist: treener vägistas mind alates ajast, kui olin 12-aastane (1)

Postimees Sport
Copy
Tennisväljak. Foto on illustratiivne.
Tennisväljak. Foto on illustratiivne. Foto: Al Bello/Getty Images/AFP/Scanpix

Kunagine Araabiamaade parim naistennisist Selima Sfar tegi avalikuks, et nooruses sattus ta korduvalt oma treeneri Regis de Camaret’d seksuaalvägivalla ohvriks. Sfar oli siis alles 12-aastane ning tuli koletu looga välja, kui sündmustest oli möödas 35 aastat.

Sfar rääkis avameelselt oma seksuaalsest ahistamisest saadud traumast Prantsuse ajalehele L'Equipe. Tema sõnul vägistas treener Regis de Camaret teda alates ajast, kui  Sfar oli 12-aastane ning rünnakud kestsid ligi kolm aastat.

De Camaret on praegu vanglas teiste seksuaalkuritegude eest. 2014. aastal mõisteti talle 10-aastane vanglakaristus kahe alaealise tüdruku vägistamise eest 1980ndatel ja 1990ndatel Prantsusmaal Saint-Tropez's toimunud treeninglaagris.

Sfarová nentis, et toonase kohtuprotsessi ajal tulid talle kõik mälestused tema enda kannatustest täies mahus uuesti meelde ja ta langes depressiooni. Ta meenutas musti mõtteid, mis kummitasid teda tema profikarjääris aastatel 1993–2008.

«Mul kulus 25 aastat, et seda endale tunnistada, ja 35 aastat, enne kui suutsin sellest avameelselt rääkida,» sõnas mängija, kes 2001. aastal võitles naiste maailma edetabeli 100 parema hulka.

Praegu 48-aastane Sfar oli oma karjääri tipphetkel, 2001. aasta juulis, maailma 75. reket, See tähistas toona Tuneesia ja Araabiamaade parimat tulemust. Kaasajal on tema tippmargi üle löönud Ons Jabeur, kes mullu suvel oli koguni maailma teine number.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles