Vene raketid hävitasid Ukraina kõrgliigaklubi

Karl Mihkel Eller
Copy
Venemaa raketirünnakutes hävinud jalgpallistaadion Harkivis
Venemaa raketirünnakutes hävinud jalgpallistaadion Harkivis Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Ukraina meistriliiga klubi Harkivi Metalist lõpetab suure tõenäosusega tegutsemise, sest meeskonna omanike ärid on Venemaa raketirünnakutes kõvasti räsida saanud ning klubil pole raha.

Ukraina portaal sport24.ua kirjutas, et Metalistil on väga suured probleemid. «Käivad jutud, et meeskond võidakse üldse laiali saata. Üks allikas ütles, et jalgpalluritel kästi uued meeskonnad otsida,» rääkis ajakirjanik Volodõmõr Zverov portaalile.

Ametlikult 2016. aastal loodud Metalist, mis peab oma sünniajaks 1925. aastat, tõusis Ukraina meistriliigasse 2021/2022. hooajaks. Nüüd on klubi jätkamine aga suure küsimärgi all ning mitteametlikel andmetel võib öelda, et hävitava löögi andsid sellele Venemaa rünnakud.

«Kahjuks mõjutasid okupantide raketirünnakud investorite äri tõsiselt ja praegu on klubi kõrgel tasemel hoidmine peaaegu võimatu,» kirjutas Zverov.

Seda infot kinnitas veel üks Ukraina väljaanne, viidates anonüümseks jääda soovivatele klubisisestele allikatele. «Metalist lõpetab 95-protsendilise tõenäosusega eksisteerimise. Ilmselt on peagi oodata omanike avaldust viitega võtmeinvestorile, kel pole võimalik klubi rahastada, sest tema taristu on raketirünnakutes hävinud,» teatas Tribuna.

Harkivi Metalist on Ukraina meistriliigas praegu kuue punktiga üheksandal kohal. Järgmise kohtumise peaks klubi pidama pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles