Euroopa meister peab raha maksma, kuigi ei teinud enda teada midagi valesti

Karl Mihkel Eller
Copy
Piotr Lisek.
Piotr Lisek. Foto: Ashley Landis/AP/Scanpix

Budapestis toimunud kergejõustiku MMilt naastes sai Poola teivashüppaja Piotr Lisek ebameeldiva üllatuse. Riiklik konkurentsi- ja tarbijakaitseamet oli talle määranud enam kui 5000 euro suuruse trahvi, sest tegeles ebaseadusliku toodete reklaamiga. Kergejõustiklane ei teinud enda teada midagi valesti.

Kergejõustiku MMi eelviimasel päeval toimunud teivashüppe finaalis sai Lisek üheksanda koha, mis oligi mehel seatud tiitlivõistluste miinimumeesmärgiks. Koju jõudes sai ta aga teate, mis pani õlgu kehitama.

2017. aastal sise-EMil kulla võitnud Liseki osas algatati konkurentsi- ja tarbijakaitseametis menetlus. Väidetavalt on 31-aastane mees tegelenud sotsiaalmeedias Poola firma Olimp Laboratories toidulisandite reklaamiga.

Ameti sõnul ei reklaaminud Lisek ja veel kaks sportlast nimetatud tooteid seaduspäraselt, mistõttu peavad maksma trahvi. Liseki trahv oli 23 000 zlotti ehk natuke üle 5100 euro. Ettevõte ise sai aga enam kui 1,1 miljoni euro suuruse trahvi.

Lisek ei varjanud karistuse osas oma suurt üllatust. «Tunnen end karistuse saamise pärast halvasti, seda enam, et siis, kui mul paluti koostöö kohta selgitusi, puudusid eeskirjad. Ma isegi ei teadnud, et teen midagi valesti,» vahendas Lisekit Poola portaal fakt.pl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles