Soome sai MMil esimese võidu, millel võib olla suur kaal

Karl Mihkel Eller
Copy
Lauri Markkanen (viskel) oli Roheneemesaarte vastu eriliselt heas hoos.
Lauri Markkanen (viskel) oli Roheneemesaarte vastu eriliselt heas hoos. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Korvpalli MM-finaalturniiril alagrupifaasis kolm kaotust saanud Soome koondis avas võiduarve vahegrupis, kui Roheneemesaarte meeskond alistati 100:77. Võit võib mängida suurt kaalu Soome olümpiapüüdlusel.

Soome oli vastasest parem igal veerandil ja lükkas turmtule peale kohe avaveerandist, mis võideti 28:16. Poolajapausile mindi meie põhjanaabrite 54:39 eduseisus. Teisel poolajal pidid soomlased lihtsalt võidu ära vormistama.

Üleplatsimees oli suurema üllatuseta Lauri Markkanen, kes teenis 27 minutit mänguaega, viskas 34 punkti, kodus üheksa lauapalli ja andis ühe resultatiivse söödu. Hooajal 2018/19 Kalev/Cramos mänginud Ivan Almeida oli Roheneemesaarte parim 17 punktiga.

Roheneemesaartel oli alagrupist üks võit all, kui alistati Venezuela, siis Soome kaotas grupifaasis Austraaliale, Jaapanile ja Saksamaale. Tänane võit on aga soomlaste jaoks oluline, sest sellega astuti suur samm osalemaks olümpiavalikturniiril.

Nimelt on Soomel vaja MMil mahtuda hinnanguliselt 27 parema koondise sekka, et tagada koht Euroopa olümpiavalikturniiril. Lisaks võttis Soome suureskoorilise võidu ning nende korvide vahe on nüüd -39. Ka see võib hilisemas turniirifaasis mängida olulist rolli. Järgmisena kohtub Soome laupäeval Venezuelaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles