Metsikult kulutav Inglismaa tippklubi soetas pöörase summa eest järgmise talendi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Cole Palmer.
Cole Palmer. Foto: REUTERS/STOYAN NENOV/SCANPIX

Inglismaa jalgpallihiid Londoni Chelsea otsustas sel suvel veel ühe suure ülemineku sooritada. Viimasena osteti Manchester Cityst Cole Palmeri mängijaõigused.

Londoni Chelsea on viimase 13 kuu jooksul olnud vaieldamatult kõige aktiivsem jalgpalliklubi üleminekuturul. Alates möödunud aasta juulist, mil klubi asus vedama USA ärimees Todd Boehly on meeskonda toodud koguni 28 mängijat. Kokku on nende peale kulutatud peaaegu 1,1 miljardit eurot.

Viimasena soetas Chelsea omale Inglismaa meisterklubist Manchester Cityst 21-aastase Cole Palmeri mängijaõigused. Mängija, kes pole veel kordagi Inglismaa kõrgliigas skoorinud, eest oli Chelsea nõus tasuma 47 miljonit eurot, millele võib veel hiljem veidi vähem kui kuus miljonit lisanduda.

Kaheksa aastaselt City akadeemiaga liitunud Palmer on kogu enda karjääri Inglismaa meisterklubis mänginud. Erinevate sarjade peale on ta nelja hooajaga saanud kirja 41 kohtumist, milles löönud ka kuus väravat. Ükski neist pole sündinud Inglismaa kõrgliigas, kus tal peetud 19 kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles