Kui keegi sai suudlusskandaali sattuda, oli see just Hispaania vutijuht

Ville Arike
, reporter
Copy
Pildimeenutus 20. augustist. Sydneys peetud MMi finaali järel suudleb Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales (taga) mängijat Jennifer Hermosot huultele. 
Pildimeenutus 20. augustist. Sydneys peetud MMi finaali järel suudleb Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales (taga) mängijat Jennifer Hermosot huultele. Foto: Noe Llamas/Sport Press Photo via ZUMA Press/Scanpix

Hispaania jalgpalliliidu president Luis Rubiales tekitas tosina päeva eest, naiste MMi finaali järel ülemaailmseks paisunud skandaali, suudeldes võidujoovastuses huultele oma naiskonna mängijat Jennifer Hermosot. «Kui keegi võiks sellisesse olukorda sattuda, siis just tema,» ütles Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Neil päevil viibib Pohlak Monacos UEFA töökoosolekutel. Ta ütles, et Rubialese loost on väga palju räägitud. «Tunnen teda väga-väga hästi. Ta on hästi kirglik ja emotsionaalne, aga ka väga konkreetne inimene. See, kuidas ta ise MMi autasustamise ajal tekkinud olukorda kirjeldas, kõlab nii Rubialese moodi. Olemegi arutanud, et just tema on see, kes sai niisugusesse olukorda sattuda,» lausus Pohlak Postimehega vesteldes.

Rubialese tegu on tauninud paljud inimesed ja organisatsioonid, Hispaania valitsusest rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) ja ÜRO inimõiguste komisjonini välja. Hermosole on toetust avaldatud kõikjalt. 81 Hispaania mängijat – sealhulgas kõik 23 äsja maailmameistriks tulnut – on astunud tema kaitseks välja ja öelnud, et nad ei esinda koondist nii kaua, kuni Rubiales pukis on. FIFA kehtestas läinud laupäeval talle esialgse 90-päevase jalgpallis tegutsemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles