Fännid kogusid Venemaalt lahkunud klubi jätkamiseks ligi pool miljonit eurot

Karl Mihkel Eller
Copy
Helsingi Jokerite mängijad 2021. aastal KHLi liigas.
Helsingi Jokerite mängijad 2021. aastal KHLi liigas. Foto: Edijs Pālens/LETA/Scanpix

Rohkem kui poolteist aastat tagasi alanud Venemaa täiemahuline sõda Ukrainas sundis ka Venemaa spordiliigades tegutsenud Euroopa meeskondi sealt lahkuma. Üks nendest oli Helsingi Jokerite jäähokiklubi, mis kogus Soome liigas mängimiseks fännidelt 430 900 eurot.

2014/15 aasta hooajast Venemaa hokiliigas KHL mänginud Jokerit pakkis on kepid sealses liigas kokku 2022. aasta veebruaris. Sisuliselt sõja alguse päeval teatati, et nemad KHLi play-offis ei osale ning lahkuvad Venemaalt.

Soome naastes ei oodanud neid aga eriti soe vastuvõtt. Kohalik meistriliiga ütles, et nende kohad on järgmiseks kaheks hooajaks täis ning sellega liitumine pole võimalik. Nii andis Jokerit kevadel sisse palve, et mängida algaval hooajal esiliigas ehk Mestises.

Noorenduskuuri läbinud meeskonnal oli vaja aga rahalisi vahendeid ning selle tarbeks otsustas Jokerit, et müüb oma poolehoidjatele klubi osakuid. Esimeste päevadega suudeti selle kaudu koguda 100 000 eurot ning lõpuks panustasid 3200 fänni kokku 430 900 euroga.

«See on suurepärane ja ütleb paljugi Jokerite fännide kogukonna kohta. Suur aitäh kõigile, kes osalesid,» ütles klubi esimees Roope Räty.

Jokerit alustab Mestise põhihooaega 21. septembril kohtumisega võõrsil tiitlikaitsja Espoo Kiekkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles