MMi parim temporündaja usub EMil Eesti koondise võimalustesse: kõik oleneb võitlusvaimust

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti võrkpallikoondislased.
Eesti võrkpallikoondislased. Foto: CEV

Eesti võrkpallikoondis sai EMil rammu katsuda suurturniiri võõrustava Itaaliaga, kes on parasjagu nii Euroopa kui ka maailmameister. Vastu seisis ka 26-aastane temporündaja Gianluca Galassi, kes Eesti võrkpalliliidule antud usutluses tõdes, et Eesti osutas neile eile hilisõhtul toimunud EM-finaalturniiri mängus kõva vastupanu.

Eesti meeste võrkpallikoondis jäi eile Itaaliale 0:3 (17:25, 22:25, 19:25) alla. Tegemist oli võistkondade taset hinnates ootuspärase tulemusega, ent Eesti näitas kõvasti hambaid. Seda tunnistas ka Galassi.

«Kunagi ei saa oodata, et võidad kindlasti 3:0. Võid oodata, et ehk ei ole täna nii raske. Aga see mäng oli väga keeruline. Me üritasime oma mängu leida ja peale suruda, esimeses geimis see õnnestus. Teises oli Eesti väga-väga hea, eelkõige servil, aga ka blokis. See oli meie jaoks raske geim. Eks meie vastu, ma usun, kõik meeskonnad tahavadki endast absoluutselt kõik välja panna. Tuleb tõsine EM, kuid meie oleme valmis võitlema,» lausus itaallane Eesti võrkpalliliidule.

Nüüd on itaallased mänginud nii Eesti kui ka Belgiaga. Mõlemast meeskonnast on ülevaade olemas ning nõnda paslik hinnata, kes jääks Galassi hinnangul sel EMil peale. Itaallane ei toonud võitjat välja, ent hindas, et Eestil on võimalus olemas.

«Ilmselt oli meil täna Eestit raskem võita kui kaks päeva tagasi Belgiat. Aga iga mäng on erinev, Belgia mängis Saksamaa vastu juba märksa paremini. Kõik tiimid tahavad turniiri jooksul kasvada ja paremini esineda. Kuid usun, et Eestil on võimalus Belgiat võita küll, see sõltub eelkõige sellest, kuidas nad väljakule lähevad ja kuidas on valmis võitlema,» hindas mulluse MMi parimaks temporündajaks tunnistatud Galassi.

Võrkpalli EM jätkub Eesti jaoks pühapäeva, 3. septembril, mil minnakse vastamisi Šveitsiga. Mõlemad meeskonnad alustasid EMi kahe kaotusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles