BLOGI Eesti ärkas, kuid liiga hilja ning sõidab EMilt ikkagi koju (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondisel tuli EMi alagrupi viimases kohtumises tunnistada Belgia 3:1 (25:18, 25:17, 12:25, 25:19) paremust, mis tähendab, et meie vollemeeste jaoks jäi play-off uks ikkagi suletuks. Eesti saldoks alagrupis jäi üks võit ja neli kaotust.

Enne mängu:

Eesti ja Belgia on ajaloos omavahel vastamisi läinud 22 korda ning senised kaalukausid on 12-10 sinilõvide kasuks. Sellest siiski liiga palju järeldusi ei saa teha, sest nende seas on ka mitmeid kontrollmänge ning Euroliiga kohtumisi, kus emb-kumb leer on väljakul käinud B-koondislastega.

Küll passib lakmustestiks viimane valiksari, kus samuti kaks korda omavahel kohtuti. Kui Tallinnas toimunud matšis sai Belgia raske 3:2 võidu, siis kodusaalis, mil neil olid ka põhijõud olemas, teeniti kindel 3:0 võit.

Ka senisel EMil on Belgia ennast tugeva(ma)st küljest näidanud. Kuigi kolme mängu järel on neil võiduarve avamata, toimusid need matšid ka meie alagrupi kolme suure ehk Itaalia, Serbia ja Saksamaa vastu.

Kuigi itaallastelt saadi avamängus kärmelt 0:3 sugeda, siis Serbia vastu õnnestus belglastel noppida geim ning sakslaste vastu koguni kaks! Eestil mäletatavasti suure kolmiku vastu midagi näppude vahele ei jäänud...

See aga ei tähenda, et meil ei võiks Belgia vastu šanssi olla, sest nagu ütles diagonaalründaja Renee Teppan pärast eilset Serbia mängu: «Meie jaoks on kõik selge: tulime siia EMile plaaniga Šveits ja Belgia. Eks seda hõngu oli ka tänases mängus sees: mõtted olid juba veidi Belgia peal. See, kas see taktika ennast ka õigustab, selgub homme.»

Nurgaründaja Märt Tammearu oskas välja tuua ka aspekti, millega tänane kohtumine ilmselt ära otsustatakse. «Tuleb oma serv üles leida. Kui saame Belgia võrgust kaugele, siis [nende sidemängija Stijn ] D’Hulst ei jaga kiiret tõstet laiali, vaid pigem nurkadesse üles. Kui saame nad võrgust kaugele, siis sealt hakkavad meie võimalused,» oli nurgamees veendunud.

Kui meie meeste jaoks on matš Belgiaga alagrupi viimane, siis belglastele alles neljandaks. Ometi sõltub selle mängu tulemusest, kas neil tasub viimases matšis Šveitsiga veel edasipääsulootusi hellitada. Kui matši võidab Eesti, edeneme igal juhul neljandana play-off'i meie, kui aga Belgia, sõltub kõik juba Belgia-Šveits viimase vooru tulemusest.

Standings provided by Sofascore

Eesti koondis

Sidemängijad: Renet Vanker, Markkus Keel

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Nurgaründajad: Robert Täht, Martti Juhkami, Märt Tammearu, Karli Allik

Temporündajad: Andri Aganits, Timo Tammemaa, Henri Treial, Marx Aru

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Belgia koondis

Sidemängijad: Stijn D'Hulst, Seppe van Hoyweghen

Diagonaalründajad: Jolan Cox, Ferre Reggers

Nurgaründajad: Sam Deroo, Mathijs Desmet, Matthijs Verhanneman, Seppe Rotty, Michiel Fransen, Robbe Van de Velde

Temporündajad: Wout D'Heer, Elias Thys 

Liberod: Jelle Ribbens, Martin Perin

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles