Taaramäe sai suurtuuril päris palju haiget

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Elmo Riig

Jalgratta maantesõiduhooaja viimase suurtuuri Vuelta a España üheksandal etapil elas Rein Taaramäe (Intermarché - Circus - Wanty) üle valusa kukkumise.

Etapi võitis jooksikute hulka kuulunud sakslane Lennard Kämna (Bora–Hansgrohe). Taaramäe oli 123, kaotades võitjale 16 minutit ja 46 sekundit.

«Kukkusin laskumisel ja sain päris palju haiget. Lõuna-Hispaanias ei saja väga tihti ja kui sajab, siis on selline tunne nagu sõidaks jääl. Õnneks nüüd tuleb puhkepäev ja siis eraldistart. Saan taastumiseks paar päeva aega,» vahendas ERRi spordiportaal Taaramäed.

Pärast esimest täispikka nädalat on üldliider ameeriklane Sepp Kuss (Jumbo-Visma), kes on tänavu osalenud kõikidel suurtuuridel. Giro d'Italial aitas ta üldvõiduni Primož Rogliči, Tour de France'il Jonas Vingegaardi.

Kuss edestab UAE Team Emiratesi hispaanlast Marc Soleri 43 sekundi ja prantslast Lenny Martinezt (Groupama-FDJ) ühe minuti ja kahe sekundiga. Neist viimane on praegu tuuri parim noorsõitja.

Soosikud kaotavad Kussile kahe ja poole minuti kanti. Tiitlikaitsja Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step, kaotust Kussile 2.24) on neljas, Roglič (+2.29) kuues, Vingegaard  (+2.33) seitsmes, Enric Mas (Movistar, +2.33) kaheksas ja Juan Ayuso (UAE Team Emirates, +2.43) üheksas. Taaramäe (+1:18.41) on 110.

Homme on tuuril puhkepäev ning teisipäeval sõidetakse 25,8 km pikkune individuaalne eraldistart, kuhu läheb suursoosikuna selle ala valitsev maailmameister Evenepoel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles