Ott Tänak saab endale üheks MM-ralliks uue tiimikaaslase

Karl Mihkel Eller
Copy
Samasuguse Ford Puma Rally1-auto rooli, millega kihutab WRC-sarjas Ott Tänak, istub selle kuu lõpus Tšiili sõitja Alberto Heller
Samasuguse Ford Puma Rally1-auto rooli, millega kihutab WRC-sarjas Ott Tänak, istub selle kuu lõpus Tšiili sõitja Alberto Heller Foto: @World/M-Sport

Septembri lõpus toimuval Tšiili MM-rallil pääseb Ford Puma Rally1-auto rooli esimest korda kohalik meister Alberto Heller. Ta on sel hooajal neljas sõitja, kes pääseb sõitma M-Spordi ettevalmistatud Rally1-autoga.

Helleri ühekordsest stardist Rally1-autoga on räägitud mõnda aega, kuid ametlikult kinnitati see alles mõni päev tagasi. Kui palju Tšiili rallisõitja ja tema sponsorid selle sõidu eest meeskonnale tasuma peavad, pole asjaosalised avalikustanud.

Alberto Hellerile pole WRC-sari võõras. 29-aastane tšiillane on ralliga tegelenud alates 2015. aastast ja on osalenud WRC2-klassi võistlustel enam kui kümnel korral. Nüüd proovib sõitja esimest korda kätt Rally1-autoga ning kuna WRC-tiimidel on väljaspool Euroopat testimine keelatud, siis ei jäänud Helleril muu üle, kui tulla Pumaga esmatutvust sobitama Inglismaale.

Tšiili MM-ralli sõidetakse 28. septembrist kuni 1. oktoobrini pealinnast Santiagost lõunas, Vaikse ookeani ääres asuvas Conceptionis. MM-hooaja 11. etapi kogupikkus on 321,06 km ja läbitakse 16 kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles