Kuulsal maratonil diskvalifitseeriti 11 000 osalejat

Karl Mihkel Eller
Copy
Mexico City maraton joosti tänavu 27. augustil.
Mexico City maraton joosti tänavu 27. augustil. Foto: Isaac Esquivel/EPA/Scanpix

Augusti lõpus toimunud Mexico City maratonil osales üle 30 000 jooksja, kuid nüüd on korraldajad teatanud, et umbes 11 000 osalejat on diskvalifitseeritud, sest nende ajavõtukiip näitas, et nad ei läbinud 42,195 km pikkust distantsi reeglite päraselt.

Rajale olid iga viie kilomeetri peale pandud kontrollpunktid, kuid neid kõiki ei suutnud läbida 11 000 jooksjat. Korraldajad algatasid uurimise, kui said vihje, et paljud osalejad seadsid endale sihiks lõpetajale antava medali saamise ning nad ei läbinud tervet distantsi omal jalal joostes.

Väidetavalt kasutasid paljud jooksjad võistluse ajal ühistransporti ning läbisid osa distantsist näiteks metrooga. Sohi tegemisele jälile saanud korraldajad reageerisid karmilt ja otsustasid pea 11 000 osaleja tulemused tühistada.

Kuna Mexico City maratonil on Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (WA) kuldtase, siis selle hoidmiseks on neil vaja vastata teatud kriteeriumidele. Ametlikult teatasid korraldajad, et suur hulk osalejaid ei näidanud maratonil üles spordimehelikku käitumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles