VIDEO WRC meenutas Märtini esimest rallivõitu

Postimees Sport
Copy
Markko Märtin ja Michael Park 2003. aastal Ford Focus WRC-autoga E.O.S. Rally Kääriku kiiruskatsel. Täpselt kuu varem võitsid nad oma karjääri esimese MM-etapi.
Markko Märtin ja Michael Park 2003. aastal Ford Focus WRC-autoga E.O.S. Rally Kääriku kiiruskatsel. Täpselt kuu varem võitsid nad oma karjääri esimese MM-etapi. Foto: Margus Ansu/Postimees/Scanpix

Tänavu juunis möödus 20 aastat Markko Märtini karjääri esimest autoralli MM-etapi võidust. Eesti autoralli ajalugu tehti Kreekas Akropolise rallil ning kuna sel nädalal jätkub seal jälle WRC-sari, siis meenutati Märtini triumfi ka WRC ametlikus YouTube’i kanalis.

Märtini esikoht kippus aga vajuma põrmu, kui ühe kiiruskatsel avanes Märtini Ford Focus WRC-autol ootamatult kapott, mis segas eestlase nähtavust. «Miski ei takistanud Markko Märtinit ja Michael Parki nende teel esimese MM-etapi võidu suunas, isegi mitte lahti lennanud kapott,» kirjutati WRC avaldatud video selgituses.

«Kokkupõrke tagajärjel avanes kapott ja katset oli sõita veel 20 km. Imekombel otsustas Märtin jätkata, mitte katsel peatuda, et kapott kinni panna. Tema jaoks tähendas siit võita väga palju. Tal oli õnne, et ajakaotust tuli vaid kuus sekundit ja ta oli ikka liider,» selgitas kommentaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles