Eurosarjas mängiv klubi tahtis Karl Jakob Heina laenule, Londoni Arsenal hoiab teda endale

Ville Arike
, reporter
Copy
Pildimeenutus 2021. aasta septembrist: Eesti koondise väravavahtide treener Mart Poom (paremal) õnnitleb Karl Jakob Heina pärast nullimängu Cardiffis peetud MM-valikmatšis Walesiga. Poom aitab jätkuvalt Heina ka karjääri planeerimisel.
Pildimeenutus 2021. aasta septembrist: Eesti koondise väravavahtide treener Mart Poom (paremal) õnnitleb Karl Jakob Heina pärast nullimängu Cardiffis peetud MM-valikmatšis Walesiga. Poom aitab jätkuvalt Heina ka karjääri planeerimisel. Foto: Nick Potts/PA Wire/Scanpix

Eesti jalgpallikoondises kolme aasta eest debüüdi teinud ja kohe esikindaks tõusnud Karl Jakob Heinal on käsil keeruline periood – ta kuulub ühte maailma tugevamasse klubisse Londoni Arsenali, kuid on teist hooaega järjest kolmas number. Oma mõtteid ja tähelepanekuid olukorraga hakkama saamisest jagavad Postimehega nii Hein kui ka Eesti koondise väravavahtide treener Mart Poom.

Hein sõlmis 2019. aastal 17-sena elu esimese profilepingu, ja kohe Arsenaliga. Kahe aasta eest pikendati kontrahti tuleva suveni. Üle-eelmise hooaja keskel laenas Arsenal Heina aste madalamal mängivasse Readingusse, seal algaski kõik hästi, ent kahjuks tuli vahele õnnetu vigastus. Ning pärast tervenemist kolmanda numbri roll.

Nii Hein kui ka Poom ütlevad otsekoheselt, et loomulikult oleks hea ja vajalik saada mängupraktikat, ent teisalt tuleb arvestada jalgpallimaailma karmi reaalsusega ning treeningukeskkond on Heinal kindlasti maailma absoluutses tipus. Ja vähem kui aasta jooksul saab Hein juba ise otsustada, kuidas karjääriga edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles