Ujumisliit avas agressorriigi sportlastele ukse, venelased on ikka pettunud (1)

Postimees Sport
Copy
Venemaa sünkroonujujad. Foto on illustratiivne
Venemaa sünkroonujujad. Foto on illustratiivne Foto: JACK GUEZ/AFP / Scanpix

Rahvusvaheline ujumisliit (World Aquatics) on saanud valmis plaani, kuidas lubada taas rahvusvahelistele võistlustele Venemaa ja Valgevene sportlasi. Esialgu lubatakse igale võistlustele vaid üks Venemaa ja üks Valgevene sportlane, mis välistab osalemise võistkondlikel aladel. Venemaa ujumisliidule plaan sugugi ei meeldi.

Ühelt poolt on tegemist on ujumisliidu esimese sammuga avada agressorriigi sportlastele uks rahvusvahelisse ujumisellu. Teisalt on venelased pettunud, sest nende jaoks on ajalooliselt edukad olnud just võistkondlikud alad.

Esialgse rõõmu pühkis Venemaa ujumisliidu juhtide näolt osalemise karmid nõuded, kuna Venemaa ja Valgevene ujujad tohivad võistelda vaid individuaalselt ja sedagi neutraalsete sportlastena. Lisaks ei tohi võistlusele pääsenud ujujatel olla seost sõjaväe või mõne muu julgeolekuasutusega.

See tähendab, et Venemaale eriti palju kulda ja karda toonud sünkroonujumises nad osaleda ei saaks. «See ei ole olukorra paranemine,» öeldakse Venemaa ujumisliidu avalduses. Venemaa on alates 1992. aasta Barcelona olümpiast võitnud sünkroonujumises kümme kulda, mis teeb sellest riigi jaoks suveolümpiate ühe edukama ala.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles