BLOGI Kaks tehnilist viga saanud Doncic saadeti duši alla, Kanada võitis ja jõudis poolfinaali

Postimees Sport
Copy
Kas Luka Doncic suudab vedada Sloveenia poolfinaali?
Kas Luka Doncic suudab vedada Sloveenia poolfinaali? Foto: YUICHI YAMAZAKI/AFP/Scanpix

Filipiinidel Manilas jätkuval korvpalli MMil kohtusid viimases veerandfinaalmängus Kanada ja Sloveenia. Kanada võitis 100:89 ja jõudis poolfinaali, kus kohtub Serbiaga. Postimees vahendas mängu tekstipõhises otseblogis.

Mängu esimene poolaeg möödus kõva paugutamise tähe all, suureks vaheajaks oli seis 50:50. Teise poolaja alguses paranes Kanada kaitsetöö, rünnakul pidevalt loodud teravuste abil saadi palju vabaviskeid ja neid realiseeriti hästi. Vahe kärises enam kui kümnele punktile ja kanadalased suutsid initsiatiivi hoida.

Kuus ja pool minutit enne lõppu sai Sloveenia superstaar Luka Doncic teise tehnilise vea ja saadeti duši alla. Minut varem oli samal põhjusel läinud sama teed kanadalane Dillon Brooks. Mängu käiku need sündmused ei mõjutanud.

Reedestes poolfinaalides on kell 11.45 vastamisi Serbia – Kanada ning kell 15.40 Saksamaa – USA. 

Enne mängu:

Luka Doncici veetav Sloveenia kindlustas veerandfinaalipääsme nelja esimese mänguga, mis kõik võideti. Alagrupiturniiril sloveenidel liiga tõsiseid vastaseid polnudki, teisena edasi pääsenud Gruusia alistati 88:67. Vahegrupis saadi hakatuseks tähtis 91:80 võit Austraalia üle ning seejärel ei tähendanud 71:100 kaotus Saksamaale enam suurt midagi, sest mõlemad jätkavad esikaheksas.

Kanada alustas samuti veenvalt ja läbis H-alagrupi täiseduga. Jõudemonstratsioon esitati juba avamängus, medalisoosikute kilda arvatud Prantsusmaa murti maha lausa 95:65. Hiljem oldi 101:75 üle Lätist. Tõrge tekkis vahegrupis, kus jäädi 65:69 alla Brasiiliale. See tähendas, et viimases voorus vajati tiitlikaitsja Hispaania vastu igal juhul võitu. Veel lõpuveerandi eel oldi 12 punktiga taga, kuid lõpuks jäädi peale 88:85.

Selle mängu võitja kohtub poolfinaalis Serbiaga, kes veerandfinaalis ei jätnud võimalust Leedule (87:68).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles