Kahekordne olümpiavõitja hoiatab talispordi jätkusuutlikkuse eest: valitseb puhas kaos

Karl Mihkel Eller
Copy
Kas FISis valitseb tõesti kaos? Vähemalt nii väidab kahekordne olümpiavõitja Markus Wasmeier. Fotol 2023. aasta Planica MMi suusasprindi poolfinaal, kus valitses samuti kaos.
Kas FISis valitseb tõesti kaos? Vähemalt nii väidab kahekordne olümpiavõitja Markus Wasmeier. Fotol 2023. aasta Planica MMi suusasprindi poolfinaal, kus valitses samuti kaos. Foto: Jure Makovec/AFP/Scanpix

Mitmed talispordisõbrad tõstavad aina enam pead rahvusvahelise suusaliidu (FIS) vastu. Üheks neist on kahekordne olümpiavõitja, endine mäesuusataja Markus Wasmeier, kelle hinnangul tegeleb FIS rohepesuga. Talispordihooaja alustamine oktoobris aina muutuva kliimaga maailmas tundub tema jaoks arulage.

1994. aasta Lillehammeri olümpial suurslaalomi ja ülisuurslaalomi kuldmedalid võitnud Wasmeier ründas otsekoheselt FISi ja selle president Johan Eliaschit. «Ma arvan, et FIS ei mõtle ökoloogilistele asjadele. President Eliasch ei saa nendest asjadest midagi aru. Ta ei kontrolli neid. Valitseb puhas kaos,» ütles Wasmeier, kelle arvates ei märka FIS kliimamuutust, mis ohustab talisporti.

Tänavune mäesuusatamise MK-hooaeg algab oktoobris ja lõpeb märtsis. Lisaks Euroopale toimuvad MK-etapid ka Põhja-Ameerikas ning mehed peavad sinna reisima koguni kahel korral – novembris ja veebruaris. Wasmeieri arvates pole selline kalender sugugi mõistlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles