Cristiano Ronaldo jäi 20 aasta jooksul esimest korda välja olulisest edetabelist

Karl Mihkel Eller
Copy
Cristiano Ronaldo.
Cristiano Ronaldo. Foto: ABDULAZIZ ALNOMAN/AFP/SCANPIX

Jalgpallurite seas hinnatud Ballon d'Or’i auhind antakse tänavu Pariisis üle 30. oktoobril. Esimest korda 20 aasta jooksul ei mahtunud eelvalikusse ehk maailma 30 tippjalgpalluri sekka Cristiano Ronaldo.

Kolmapäeval avalikustatud nimekirjas on traditsiooniliselt 30 nime, kuid väärikale auhinnale on kaks peapretendenti. Hiljuti Euroopa aasta jalgpalluriks valitud norralane ja Manchester City ründaja Erling Haaland ja Argentina maailmameistriks vedanud Lionel Messi, kes on nüüd Miami Interi mängija.

Esimest korda 20 aasta jooksul pole enam valikus jaanuaris Saudi Araabiasse meistriliigaga ühinenud Cristiano Ronaldot. 38-aastane Ronaldo on Ballon d’Ori auhinna võitnud viie korda – aastal 2008, 2013, 2014, 2016 ja 2017. Praegu Portugali koondisega ühinenud Ronaldo mängib rahvusmeeskonna eest reedel EM-valikmängu Slovakkiaga.

Ballon d'Ori auhinnatseremoonia toimub 30. oktoobril Pariisis. Sarnaselt eelmisele aastale ei arvestata kalendriaasta tulemusi, kuid määravad on esinemised lõppenud hooajal 2022/23. Tiitlikaitsja on Karim Benzema, kes mängib nüüd samuti Saudi Araabias ja on ka seekord nomineeritud. Messi on Ballon d’Ori võitnud seitse korda, viimati 2021. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles