BLOGI Turniiri parima mängumehe lukku keeranud Serbia jõudis esimesena MMi finaali!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Bogdan Bogdanovic.
Bogdan Bogdanovic. Foto: AP Photo/Michael Conroy/SCANPIX

Korvpalli maailmameistrivõistlused on lõpusirgel. Reedel peetavas esimeses poolfinaalis läksid vastamisi Serbia ja Kanada. Kaasahaaravas lahingus teenis Serbia 95:86 võidu.

Enne mängu:

Esimeses poolfinaalis lähevad vastamisi meeskonnad, keda peeti juba enne turniiri algust medalisoosikuteks. Kanada ja Serbia vastasseisus peetakse seejuures veidi üllatuslikult soosikuks Ameerika maailmajao esindajat. Seda isegi olukorras, kus neil pole ajaloos veel ühtegi MM-medalit näidata.

Kanada on näidanud MMil väga kiiret korvpalli ning suuresti toetutakse enda liidrile Shai Gilgeous-Alexanderile. Korvpalliliiga NBA parimasse viisikusse valitud pallivõlur on MMil toonud Kanada kasuks keskmiselt 25 punkti, 7,2 lauapalli ja viis korvisöötu. MMi paremuselt kolmas korvikütt on nende numbritega enda meeskonna parim igas kategoorias.

MMil on Kanada teeninud viis võitu ja ühe kaotuse. Ainus ebaõnnestumine tuli vahegrupis Brasiilia vastu, ent alistatud on nii Prantsusmaa, Läti, Liibanon, Hispaania kui ka veerandfinaalis Sloveenia.

Vähemalt sama võimsalt on MMil esinenud ka Serbia koondis, keda peeti enne MMi nö meeskonnaks, kes võiks üllatada. Kindlaks medalisoosikuks neid ei peetud, kuna nende rivistusest puudub NBA üks parim mängumees Nikola Jokic.

Vaatamata kõigele on Serbia näidanud MMil väga võimsat korvpalli ja eriti rünnakul. Nad viskavad keskmiselt võistkondadele 98,2 punkti, millest enamat on suutnud ainult USA. Seejuures ollakse väga võistkondlikud, kuna keskmiselt on vähemalt kaheksa silma visanud koguni kaheksa serblast. Nende liidriks on mõistagi Bogdan Bogdanovic keskmiselt 18,8 punktiga..

Serbia on sel turniiril samuti korra libastunud. Eduseisust tuli neil Itaalia paremust tunnistada, ent ülivõimsalt pandi paika nii Hiina, Lõuna-Sudaan, Puerto Rico, Dominikaani Vabariik kui ka veerandfinaalis Leedu. Nende võidud on tulnud keskmiselt 28,6 punktiga.

Kui Kanada on esimest korda koha MMi poolfinaalis kindlustanud, siis Serbia jõudnud sinna varem kolmel korral. Seni pole ühtegi kaotust poolfinaalis tunnistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles