BLOGI Saksamaa murdis MMi poolfinaalis USA maha!

Karl-Joosep Küngas
Copy
Andreas Obst (paremal) ja Franz Wagner mängisid Saksamaa võidus pearolle.
Andreas Obst (paremal) ja Franz Wagner mängisid Saksamaa võidus pearolle. Foto: REUTERS/ELOISA LOPEZ/SCANPIX

Korvpalli maailmameistrivõistlustel selgusid täna finalistid. Teises paaris läksid vastamisi seni kaotuseta püsinud Saksamaa ja suurfavoriit USA. Suureskoorilises lahingus suutis Saksamaa üllatuslikult 113:111 USA alistada.

Enne mängu:

Juba enne korvpalli MMi algust pidasid mitmed eksperdid Saksamaad ja USAd medalisoosikuteks. Kui USA sõidab suurturniiridele alati medalisoosikuna, siis sakslased suurendasid enda ootuseid kontrollkohtumistega, mis avad veidi kaarte. Seejuures kerkisid ootused väga kõrgele just sõprusmängus USAga.

20. augustil toimunud kohtumises oli Saksamaa lähedal USA alistamisele. Mullu EMil pronksi noppinud sakslased juhtisid teisel poolajal kohtumist parimal juhul 16 punktiga ning veel viimasel neljandikul oli edu üheksa silma. Siiski suutis USA Anthony Edwardsi vedamisel raskest seisust välja tulla ning 99:91 võidu teenida.

Tänasele kohtumisele läheb mõistagi taas soosikuna vastu USA, ent eksperdid näevad ka sakslastel võimalusi. On ju Saksamaa ainus konkurentsis püsiv meeskond, kes pole MMil veel kaotusekibedust tundnud. Alistatud on nii Jaapan, Austraalia, Soome, Gruusia, Sloveenia kui ka veerandfinaalis 81:79 Läti. USA seevastu pidi vahegrupis tunnistama Leedu 104:110 paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles