Kaljust vallandatud treener nõuab FIFA kaudu saamata jäänud palka, klubi ähvardab üleminekukeeld

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Vasakul on Kalju spordidirektor Argo Arbeiter, paremal portugallasest peatreener Eddie Cardoso.
Vasakul on Kalju spordidirektor Argo Arbeiter, paremal portugallasest peatreener Eddie Cardoso. Foto: Nõmme Kalju/Facebook

Eelmise aasta oktoobris Nõmme Kaljust vallandatud Eddie Cardoso nõuab kahekordselt Eesti jalgpallimeistrilt FIFA kaudu saamata jäänud töötasu ning ähvardab klubi ka üleminekusanktsioonidega.

Kalju vallandas juhendaja, kuna portugallane ei suutnud hooaja käigus omandada PRO-litsentsi, mis vajalik eurosarjas peatreenerina töötamiseks, ja milles töölepingu sõlmimisel sai kokku lepitud, kirjutab Soccernet.ee.

Cardoso hinnangul lõpetati töösuhe aga kehvade tulemuste, mitte puuduva PRO-litsentsi tõttu ning esitas FIFA-le kaebuse, kes tänavu 23. mail otsustaski: Kaljul tuleb Cardosole lepingu lõpetamise kompensatsiooniks tasuda 20 837,19 netoeurot.

Otsusele lisati juurde klausel, et kui makse pole sooritatud 45 päeva jooksul, keelatakse Nõmme Kaljul uute mängijate – riigisiseselt või rahvusvaheliselt – registreerimine, kuniks summa on tasutud.

Kui esialgu soovis Kalju otsuse rahvusvahelises spordiarbritaažis (CAS) vaidlustada, siis nõnda kaugele asjad lõpuks ei läinud ja nad tulid endise juhendaja soovidele vastu.

«Cardoso saab oma raha ilusti kätte sellel hetkel, kui see meile sobib,» sõnas klubi president Kuno Tehva lisades, et kuna neil on tasumisega aega järgmise üleminekuakna avamiseni, nad FIFA-poolseid sanktsioone ei karda.

Cardoso advokaadi Duarte Costa sõnul tuleks Kaljut aga siiski sanktsioneerida – seda nad FIFA-lt ka taotlevad – kuna algne 45-päevane ajaraamistik on ammu ületatud ning treeneril pole lootus enne uut aastat ühtegi senti saada.

Refereeritud artikli täistekst Soccernet.ee lehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles