Saksamaa korvpallikoondis ületas Dirk Nowitzki ajal saavutatu

Toimetas Ville Arike
Copy
Saksamaa korvpallurite cvõidurõõm pärast mängu USAga.
Saksamaa korvpallurite cvõidurõõm pärast mängu USAga. Foto: Rolex Dela Pena/EPA/Scanpix

Saksamaa korvpall pole aegade jooksul kuulunud maailma paremikku. Eelmise põlvkonna staari Dirk Nowitzki vedamisel tõusti sajandivahetuse kandis tippu, ent praegune põlvkond ületas tolle tulemuse.

1993. aastal tuli Saksamaa Serbia koondise praeguse juhendaja Svetislav Pešici tüürimisel Euroopa meistriks, aga see oli korralik üllatustulemus, kodumaal peetud turniiril mängiti oma maksimum välja ning õnne oli ka.

Kui Nowitzki esile tõusis, jõudsid sakslased 2001. aasta EMil poolfinaali ning aasta hiljem teenisid MM-pronksi. Toona juhendas Saksamaa koondist meie põhjanaaber, veidi hiljem Soome korvpalli võimsale tõusule aluse ladunud Henrik Dettmann.

Praegust koondist iseloomustab ühtlaselt tugev koosseis. Neli meest mängib NBAs, kuid ka Euroliiga mängijad pole papist poisid. Liidrit Dennis Schröderit toetavad hästi vennad Franz ja Moritz Wagner, Daniel Theis ja teised.

USA vastu kerkis 24 punktiga suurimaks korvikütiks Müncheni Bayernis klubileiva teeniv Andreas Obst, keda eesliinimees Johannes Voigtmann nimetas planeedi parimaks snaipriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles