ANALÜÜS Eesti jalgpallikoondis lihtsalt ei ole Rootsi tasemel (6)

Ville Arike
, reporter
Copy
Kohe lööb täiesti üksi läbi pääsenud Dejan Kulusevski Rootsi teise värava. Joonas Tamm (nr 16) ega ükski tema kaaslane ei jõudnud takistama.
Kohe lööb täiesti üksi läbi pääsenud Dejan Kulusevski Rootsi teise värava. Joonas Tamm (nr 16) ega ükski tema kaaslane ei jõudnud takistama. Foto: Tairo Lutter

Aasta 2011, mil Eesti jalgpallikoondis jõudis EMi play-off’i, tundub meil ikka veel kuklas tiksuvat. Et oleme suutelised Euroopa tugevate keskmike sekka kuulujaid hammustama ning sama tulemust uuesti kordama. Jah, aga ühel tingimusel, mis laupäeval Lillekülas 0:5 lõppenud mängus Rootsiga kuidagi ei täitunud.

Jalgpall erineb teistest pallimängudest selle poolest, et juhuse osa võib olla mõõtmatult suurem ja teinekord ka otsustav. Ajalugu teab küll ja küll mange, kus tugevam üha ründab, aga pall lihtsalt keeldub väravasse minemast. Nõrgema üks või mitu nõelamist osutub edukaks, lisaks veel kuhjaga eneseohverdust ja veidi õnne, ning tulemus ongi käes.

2012. aasta EM-tsüklis olid eestlased kindlasti ka heas vormis ning suutsid ise päris palju rünnata. Kõik soodsad asjaolud langesid kokku. Tänavu kevadel oldi võõrsil punkti noppimas Austrialt. Nüüd Rootsi vastu läks aga täiesti vastupidi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles