Ott Kiivikas 16 aastat oodatud medalist: pidin end oma eksabikaasa ees kokku võtma

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Kiivikas 2018. aastal Eesti meistrivõistlustel.
Ott Kiivikas 2018. aastal Eesti meistrivõistlustel. Foto: Joakim Klementi

Täna oma 46. sünnipäeva tähistav kulturist Ott Kiivikas on aastatega võitnud sadu medaleid ja karikaid. Oma kõige kallemaid medaleid demonstreerib ta Eesti Olümpiakomitee (EOK) 100. juubeliks pühendatud fotonäitusel «Igihaljad», mida saab Tallinnas Viru Keskuses imetleda 17. septembrini.

«Minu kõige südamelähedasem medal on kuldmedal 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustelt. Ootasin seda 16 aastat. See oli mu sportlaskarjääri üks tippaasta, kus kõik tiitlid sattusid kokku, sealhulgas ka Mister Olympia võit. Ühtlasi olin tol aastal, olümpia-aastal, Tallinna linna parim meessportlane,» meenutab Kiivikas EOK pressiteate vahendusel.

Euroopa meistri tiitel rõõmustas teda väga. Ent võidu taga on veelgi emotsionaalsem lugu.

«Olin pool aastat tagasi lahutanud abielu, aga minu eksabikaasa oli selle võistluse lavakohtunik ja tema uus mees võistluse konferansjee. Igaüks võib kaasa mõelda, kui keeruline on sellises olukorras end kokku võtta ja pingutada. Tagasi vaadates olen enda üle väga uhke, kui oma elu parima tulemuse tegin neis tingimustes, mis seda ei soosinud mitte kuidagi,» räägib Kiivikas.

«Ma pole elus sellist asja kogenud. Kui inimene üldjuhul tunneb suurt rõõmu või suurt kurbust, siis sel hetkel said kaks asja kokku. Justkui kurval foonil juhtus midagi emotsionaalselt väga positiivset ja toredat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles