Suudlusskandaali tekitanud president astub tagasi

Christopher Krutto
Copy
Luis Rubiales (tagaplaanil) hoidmas kahe käega Jenni Hermoso pead.
Luis Rubiales (tagaplaanil) hoidmas kahe käega Jenni Hermoso pead. Foto: IMAGO/Sports Press Photo/Scanpix

Hispaania jalgpalliliidu (RFEF) president Luis Rubiales andis teada, et astub ametist tagasi.

46-aastane Rubiales tekitas skandaali pärast naiste jalgpalli MMi, kui suudles medalitseremoonial Hispaania koondise ründajat Jenni Hermosot suule. Hiljem tunnistas jalgpallur, et ta ei olnud selleks nõusolekut andnud, kuigi Rubiales väitis vastupidist.

Nüüd kinnitas Rubiales Piers Morganile antud intervjuus, et ei saa oma positsioonil jätkata. «Ma astun tagasi. Ma ei saa oma tööd jätkata,» sõnas ta.

Rubialese sõnul jõudis ta otsuseni pärast seda, kui rääkis oma isa ja tütardega. «Nad teavad, et küsimus pole minus. Mõned lähedased sõbrad on mulle öelnud: «Luis, sa pead keskenduma nüüd oma väärikusele ja elu jätkamisele – kui sa seda ei tee, siis tekitad kannatusi inimestele ja spordile, mida armastad.»» jätkas Rubiales.

Hiljem avaldas RFEF ametliku teadaande, kus Rubiales kinnitas, et astub tagasi organisatsiooni presidendi kohalt ja Euroopa jalgpalliliidu UEFA asepresidendi kohalt. 26. augustil määras FIFA talle ka 90 päeva pikkuse jalgpallis tegutsemise keelu, kuni käib juhtumi uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles