Saaremaa ralli liigub vägeva rekordi suunas

Postimees Sport
Copy
Saaremaa ralli võitsid eelmisel aastal Egon Kaur (paremal) ja Silver Simm.
Saaremaa ralli võitsid eelmisel aastal Egon Kaur (paremal) ja Silver Simm. Foto: Pille Russi

Eesti autoralli meistrivõistluste viimase etapini Saaremaal on jäänud aega kolm nädalat, kuid juba praegu võib registreerunud osalejate arvu põhjal ennustada, et starti võib pääseda rekordiliselt palju rallipaare.

Terminal Oil Eesti meistrivõistluste hooaja viimasele etapile, 6.-7. oktoobrini toimuvale Saaremaa rallile on juba registreerunud rekordilähedane arv osalejaid. 56. Saaremaa rallile algas võistlejate registreerimine möödunud esmaspäeval ja eilse seisuga oli kirja pandud juba 166 võistluspaari 16 riigist. Saaremaa ralli varasem rekord pärineb aastast 2017, kui võistlusele registreerus 174 ekipaaži, kirjutab autosport.ee

Saaremaa rallile antakse start 6. oktoobril kell 17.30 Kuressaare keskväljakult. Kahel päeval on võistlejaid ees ootamas 12 kiiruskatset kogupikkusega 124,76 kilomeetrit. Reedel sõidetakse kolm kiiruskatset, mille hulgas ka alati oodatud Kuressaare linnakatse. Laupäeval läbitakse teiste seas legendaarsed Kaugatoma ja Undva, kuid ka päris uus katse.

Saaremaa ralli võistluste juht Rasmus Uustulnd: «Kaugatomal oleme muutnud stardi asukohta ja seega sõidetakse katse natukene uuel kujul. Uue väljakutsena oleme võistlejatele sel aastal pakkumas katset Saaremaa põhjarannikul. Katse ei ole täiesti uus, sest aastaid tagasi on seda osaliselt läbitud, kuid mitte selles formaadis. Osavõtjate registreerumine ja huvi Saaremaa ralli vastu on olnud heas mõttes üllatavalt suur. Registreerimine on veel avatud kaks nädalat, kuid ralli ajakanal on piiratud ja registreerumisega tuleks kiirustada.»

Tänavuse Saaremaa ralli stardis on koduste meistrivõistluste osalejate kõrval startimas ka noored FIA Rally Star programmi tulevikulootused. Nemad saanud oma võimaluse rallimaailmaga lähemalt tutvuda läbi WRC arvutimängu ja seejärel läbinud tiheda konkurentsisõela, kus tuli teha teste alates vaimsetest kuni sõiduni. Finaali pääsenud kuue piloodi seast leiame ka 23-aastase Romet Jürgensoni. Kahest sõidetud rallist on eestlane võitnud ühe ja nüüd ootab teda ees koduteedel sõidetav võistlus.

Romet Jürgenson: «Sõita üks FIA Rally Stari etappidest kodus, Eesti publiku ja enda pöidlahoidjate ees, on kindlasti eriline tunne. Eelmise aasta rallist on mul ainult head mälestused ning loodan ka sel aastal oma klassis esikoha eest võidelda. Tõotab tulla põnev võistlus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles