Latvala noppis Toyota uue salarelvaga rallivõidu

Karl Mihkel Eller
Copy
Jari-Matti Latvala sõitmas Toyota Yaris Rally2-autoga.
Jari-Matti Latvala sõitmas Toyota Yaris Rally2-autoga. Foto: Simon Jessop/Toyota

Eelmisel nädalavahetusel toimunud Kreeka MM-rallil ei täitnud Toyota tiimipealiku ülesandeid Jari-Matti Latvala. Kui Soomes oli ta ise MM-etapil rajal, siis nüüd võttis ta Toyota Yaris Rally2-autoga osa Jaapanis toimunud Hokkaido rallilt, mille ta ka võitis. Kogenud soomlasel oli ametlikult järgmisel aastal ilmavalgust nägeva ralliauto kohta vaid positiivseid kommentaare.

Jaapani meistrivõistluste rallil Hokkaidos tegi Latvala puhta töö. Ta võitis kõik kavas olnud kiiruskatsed ning iseenesest mõista noppis ka rallil esikoha. GR Yaris Rally2 Concept kuulus Hokkaidos homologeerimata autode erikategooriasse. Terve hooaja vältel on Takamoto Katsuta ise Norihiko Katsuta sellega Jaapani meistrisarjas võistelnud, nüüd tuli tal võistlusel leppida teise kohaga.

«Väga tore ralli oli. Yaris Rally2-auto kohta on mul ainult väga positiivseid kommentaare. Mootor annab palju väänet, mis teeb selle väga sõidetavaks ja tänu suurele vedrustuse käigule läheb see väga hästi üle konaruste – auto tundub stabiilne ja tugev,» ütles Latvala DirtFishile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles