Jukka Toijala: oli õppimise suvi, peame oskama pingutada pikal turniiril algusest lõpuni

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondise peatreeneri Jukka Toijala dirigendikepi all saime sel suvel OMi valikturniiril kaks võitu ja kaks kaotust. Taamal Sander Raieste.
Eesti korvpallikoondise peatreeneri Jukka Toijala dirigendikepi all saime sel suvel OMi valikturniiril kaks võitu ja kaks kaotust. Taamal Sander Raieste. Foto: Tairo Lutter

Eesti koondise peatreener Jukka Toijala võttis suvel peetud mängude järel mõneks nädalaks aja maha, jälgis kodumaal Soomes viibides MMi ning Eestisse naastes tõmbas Postimehe palvel meie korvpallisuve otsad kokku. Ta tõi esile asjad, mille eest maksime kooliraha ja mis tuleb tarkusena edasiseks kaasa võtta.

Eesti koondis sai osaleda esimest korda korraldatud olümpiamängude eelvalikturniiril. Teenitud kaks võitu ja kaks kaotust meid järgmisele etapile ei viinud, ent tänavuselt väga noorelt koosseisult oli seda ka raske loota. Küll aga õpetas Läti koondise MM-esitus tervele maailmale, sealhulgas meile, et võitma tuleb minna kõiki, ka eeldatavalt kõige tugevamat vastast.

Eesti koondise neljast ametlikust mängust olid kolm põnevad, aga andsid ka kuhjaga infot ja mõtteainet. Eesti alustas OM-valiksarja 74:77 kaotusega Tšehhile, järgnes 83:59 võit Põhja-Makedoonia üle ning sellele järgnenud 67:65 edu Iisraeli vastu viis meid esimese etapi play-off’i, Poola linna Gliwicesse. Sellega seondus jutuajamise põnevaim osa ja sellest ka alustame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles