Vormeliäss jätkab sponsorrahade toel karjääri F1s (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Guanyu Zhou.
Guanyu Zhou. Foto: Zuma Press Wire/Andreja Cencic/SCANPIX

Kuninglikus vormelisarjas tegutsev Alfa Romeo meeskond teatas, et tuleval hooajal jätkab nende ridades kihutamist Guanyu Zhou.

Alfa Romeo on nõnda viimase kahe päevaga kinnitanud enda sõitjad järgmiseks hooajaks. Sarnaselt tänavusele kihutavad Šveitsis baseeruvas meeskonnas Valtteri Bottas ja Guanyu Zhou. 

24-aastane Zhou tegi enda kauaoodatud debüüdi möödunud hooajal. Tema esitused pole olnud kaugeltki ideaalsed, kuna F1 karjääri jooksul on tema nimel ainult 10 punkti ja seda 36 võidusõiduga. Ebaõnnestumised andsid tuld kuulujuttudele, et Alfa Romeo võib hiinlasele asendust otsida.

F1 ekspertide sõnul sai Alfa Romeo jaoks otsustavaks Zhou lepingupikendusega kaasnev sponsorraha. Hiina ettevõtted soovivad näha hiinlast kuninglikus vormelisarjas kihutamas ning valmis suuri summasid kulutama. Alfa Romeo jaoks oli keeruline sellisest pakkumisest loobuda.

Sel hooajal on Zhoul enda tugevusi veel kaheksal etapil tõestada. Võidukihutamised jätkuvad juba sel nädalavahetusel, kui sõidetakse Singapuri GP.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles