FIA president pole rallile selga pööranud

Karl Mihkel Eller
Copy
FIA president Mohammed Ben Sulayem (vasakul) külastab tihti F1 võistlusi, pildil suhtleb ta Max Verstappeniga. Erinevalt eelmisest FIA presidendist Jean Todtist huvitub Ben Sulayem ka WRCst ning tahab selle aidata uuele tõusule.
FIA president Mohammed Ben Sulayem (vasakul) külastab tihti F1 võistlusi, pildil suhtleb ta Max Verstappeniga. Erinevalt eelmisest FIA presidendist Jean Todtist huvitub Ben Sulayem ka WRCst ning tahab selle aidata uuele tõusule. Foto: Antonin Vincent/LPS via ZUMA Press/Scanpix

2021. aasta detsembris Rahvusvahelise autoliidu (FIA) presidendiks valitud Mohammed Ben Sulayem on 14-kordne Lähis-Ida meister autorallis. Tema valitsusajal oodatakse, et ralli MM-sari suudab teha kauaoodatud arenguhüppe ning kerkida laineharjale.

Kuigi ka eelmine FIA president Jean Todt oli rallitaustaga, siis oli selge, et liidu prioriteet oli F1. Selge see, et WRC-l pole lähiajal võimalustki F1-le vastu saada, kuid mõned kuulujutud on vihjanud, et FIA on WRC-le selja pööranud ja keskendub vaid F1-le, siis Ben Sulayem sellega ei nõustu.

61-aastane Ben Sulayem külastas läinud nädalal Kreeka MM-rallit ning kohtus seal paljude asjaosalistega. Ta tunnistas, et peamine küsimus meeskondadele on 2027. aastal kasutusele võetavate Rally1-autode tehniliste tingimuste koostamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles