Schumacheri sõber: Michaelilt tuleks üks tiitel ära võtta! (1)

Postimees Sport
Copy
Michael Schumacher 1994. aasta Monaco Grand Prix'l toonase Benetoni tiimipealiku Flavio Briatore embuses.
Michael Schumacher 1994. aasta Monaco Grand Prix'l toonase Benetoni tiimipealiku Flavio Briatore embuses. Foto: Lionel Cironneau / AP / Scanpix

Järgmisel aastal möödub 30 aastat sellest, kui Michael Schumacher võitis oma esimese F1 maailmameistritiitli seitsmest. Kuid mitte kõik ei meenuta tema esimest triumfi hea sõnaga. Näiteks lähedane sõber ja ajakirjanik Roger Benoit leiab, et Schumacher poleks tohtinud oma esimest tiitlit üldse võita.

1994. aasta F1 tiitlivõitlus oli üks kurioossemaid. MM-tiitli võitja selgitati viimasel võistlusel. Adelaide’is toimunud Grand Prix'i 35. ringil põrkasid mõlemad tiitlipretendendid – Schumacher ja Damon Hill kokku. Schumacher sõitis kohe rajalt välja ja katkestas, kuid Hill suutis veereda boksini, kus selgus, et ka temal tuleb võistlus katki jätta.

Kuna Schumacher juhtis enne viimast etappi üldarvestuses ühe punktiga ja kumbki punkte juurde ei teeninud, siis tuligi 25-aastane Schumacher esimest korda maailmameistriks. Kuigi selle intsidendi üle on aastate jooksul palju vaieldud, tõmbas Benoit selle jälle päevavalgele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles