Tõus yokozunaks paneks Baruto karjäärile põntsu?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto.
Baruto. Foto: SCANPIX

Maailma sumo esinumbri, mongoli Hakuho eilne üllatuskaotus avas Eesti vägimehe Baruto jaoks tagaukse yokozuna-tiitlini, ent Õhtulehte konsulteerinud sumospetsialisti hinnangul võiks tõus hierarhia tippu Baruto karjääri märgatavalt lühendada.

 

Sumohierarhia ülemine aste yokozuna tähendab, et tegu on suure tšempioniga, kes võitleb igal turniiril esikoha eest ning altminekud pole seejuures lubatud, kirjutab Õhtuleht.

«Ühe ebaõnnestunud turniiri elab yokozuna üle, aga kaks järjestikust nõrka esitust ning avalikkus eeldab, et ta astub ise tagasi ehk lõpetab karjääri. Usun, et praegusel ozeki-tasemel kujuneks Baruto karjäär pikemaks ja edukamaks kui yokozuna’na,» selgitas ajakirja Sumo Fan Magazine peatoimetaja ja Jaapani ingliskeelse ajalehe Japan Times sumokolumnist Mark Buckton.

Lisaks märkis Buckton, et yokozuna’lt oodatakse alati väärikat käitumist ja Hakuho on selles vallas musternäide, kuid Barutot on näiteks nähtud pesapallimütsiga ööklubisse sisenemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles