Olümpiapiletit jahtiv Heiki Nabi: tunnen, et olen maailma tippudega võrdne

Postimees Sport
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Sander Ilvest

Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi osaleb pärast kahe aasta pikkust pausi taas suurvõistlusel, Serbia pealinnas Belgradis toimub MM.

Kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe naasis pärast dopingukaristust matile juunis. Pärast seda on ta veel paaril võistlusel osalenud, ent õige proovikivi saabub nüüd.

«Eriti heaks peaks seda viimast laagrit Gruusias, mis oli peaaegu kolm nädalat pikk ja sai igasugust arengut, nii vastupidavuses, jõus kui ka maadluspooles. Nüüd on lihtsalt küsimus selles, et kui ma saavutan võrdsuse treeningutel, tunnen, et olen maailma tippudega võrdne ja suudan maadelda, aga tiitlivõistlus on hoopis teine asi. Minu viimane MM oli neli aastat tagasi, 2019. aastal, see kõik on minu jaoks kauge teema, aga loodan, et kogemust mul on ja suudan selle maksma panna,» ütles Nabi intervjuus ERR spordile.

Järgmise aasta Pariisi olümpiale viiks igal juhul poodiumikoht. Nabi ei salga, et see on temagi sihikul: «Maadluse puhul on oluline ka see, et milline on loositulemus, kellega sa esimesena maadled, kellega teisena ja kuidas see enda vorm seal maksimumi lähedal on, kas sa saad selle käima. Ja kui kõik läheb hästi, siis see on võimalik.»

Kreeka-Rooma maadluse raskekaalu medalid selgitatakse välja neljapäeval-reedel. Juunis 38. sünnipäeva tähistanud Nabi teenis 2019. aastal pronksi, kullad pärinevad 2006. ja 2013. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles