Vipsi Red Bulli karjääri lagunemises rolli mänginud nooruk sõidab F1s punktidele (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Jüri Vips (vasakul) ja Liam Lawson 2022. aastal Austraalia GP-l Eestlane täitis Red Bulli ja uusmeremaalane AlphaTauri reservsõitja ülesandeid. Nüüd on Lawson sähvatanud F1-sarjas, Vips proovib karjäärile uue elu sisse puhuda USA IndyCari sarjas.
Jüri Vips (vasakul) ja Liam Lawson 2022. aastal Austraalia GP-l Eestlane täitis Red Bulli ja uusmeremaalane AlphaTauri reservsõitja ülesandeid. Nüüd on Lawson sähvatanud F1-sarjas, Vips proovib karjäärile uue elu sisse puhuda USA IndyCari sarjas. Foto: Florent Gooden/LPS via ZUMA Press/Scanpix

F1-sari sai viimasel etapil Singapuris juurde uue punktimehe kui esimest korda mahtus esikümnesse AlphaTauri sõitja Liam Lawson. Eestlasele võib meele mõruks teha, et natuke rohkem kui aasta eest võinuks 21-aastase uusmeremaalase asemel F1-sarjas läbilöömise võimaluse saada Jüri Vips.

Lawsoni eduloo taustal hakkab tahes-tahtmata peas vasardama mõte, kas sama saatus võinuks tabada kunagist Red Bulli noorsõitjat Vipsi, kes veel mullu kevadel oli samuti valmis F1-sõitjaid asendama.

2022. aasta F1-hooaja alguses kuulusid Vips ja Lawson Red Bulli noorteprogrammi. Mõlemal oli olemas superlitsents, mida nõutakse sõitjalt, kes soovib F1 etapil starti asuda. Lawsonist kaks aastat vanem Vips sai aga seda õhku nuusutama hakata juba 2020. aastal, kui temast sai valitud F1 etappidel Red Bulli reservsõitja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles