Ralliajakirjanik: Subarul on võimalik WRC-ga liituda loodetust varem

Karl Mihkel Eller
Copy
Uue Subaru WRX mudeli tutvustamine tänavu augustis. Võimalik, et mõne aasta pärast näeme sarnast autot sõitma ka ralli MM-sarjas.
Uue Subaru WRX mudeli tutvustamine tänavu augustis. Võimalik, et mõne aasta pärast näeme sarnast autot sõitma ka ralli MM-sarjas. Foto: Dasril Roszandi/ZUMA Press Wire/Scanpix

Viimase MM-ralli ajal Kreekas vihjas Rahvusvahelise autoliidu (FIA) president Mohammed Ben Sulayem, et uue autotootjana võib lähitulevikusk WRCga liituda Subaru. Kuigi seni on tegemist olnud pelgalt jutuga, siis nüüd ennustas DirtFishi ajakirjanik David Evans, et kui Subaru saab Toyotalt oodatud tehnilist abi, siis ei näe ta põhjust, miks ei võiks Subaru MM-sarjaga liituda juba 2025. aastal.

Eelmisel aastal tutvustatud Rally1-autod jätkavad MM-sarjas sõitmist praegusel kujul kuni 2026. aastani. 2027. aastal tulevad kasutusele uued tehnilised tingimused, mis pole veel lõplikult kinnitatud, kuid on teada, et hübriidkomponent jääb autode peale jätkuvalt.

Kui varasemalt ennustati, et uut automarki võib WRC-s kõige varasemal juhul näha just 2027. aastal, siis nüüd tundub, et kui reegleid väga palju ei muudeta, siis võib uuel tulijal olla võimalus liituda MM-sarjaga loodetust varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles