Saudi Araabia naftaraha ja reeglite kitsaskohad lubavad Euroopa hiidudel laristada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Neymari üleminek Saudi Araabiasse oli Pariisi Saint-Germainile õnnistus. Sellega kaasnes finantsiliselt 200 miiljonit vaba raha.
Neymari üleminek Saudi Araabiasse oli Pariisi Saint-Germainile õnnistus. Sellega kaasnes finantsiliselt 200 miiljonit vaba raha. Foto: AFP/Anthony Wallace/SCANPIX

Sada miljonit eurot siia ja järgmine juba sinna. See on jalgpalli üleminekuturu tavaliseks saanud osa, mis tõstatab väiksemate klubide poolehoidjates üha enam küsimusi. Kuidas suurklubide metsik kulutamine ikkagi reeglitepäraseks muudetakse?

Jalgpalliturul liiguvad spordimaailma suurimad rahasummad ning viimaste aastate jooksul on kõik üha pöörasemaks muutunud. Kui veel kümme aastat tagasi maksti enam kui 50 miljonit eurot ainult esmaklassiliste mängumeeste eest, siis tänavu sooritasid nõnda kopsaka ülemineku koguni 19 jalgpallurit.

Kõik need suurostud olid sooritatud Inglismaa, Saksmaa ja Prantsusmaa suurklubide või Saudi Araabia meeskondade poolt. Ainuüksi Londoni Chelsea kulutas 2023. aasta jooksul peaaegu miljard eurot üleminekutasudena. Kuidas selline pöörane kulutamine ikkagi UEFA finantsreeglitega kooskõlas püsib? Vastuse annab mängijate palgafond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles