Miks lõppes Eesti ühe edukama sportlase MM sel korral hetkega?

Postimees Sport
Copy
Kui mullu naasis Epp Mäe MMilt medalig, siis tänavu nii hästi ei läinud.
Kui mullu naasis Epp Mäe MMilt medalig, siis tänavu nii hästi ei läinud. Foto: Tairo Lutter

Maadluse neljakordne MMi medalist Epp Mäe piirdus tänavusel suurvõistlusel vaid ühe matšiga ning jäi poodiumikohast kaugele.

Kehakaalus kuni 76 kg kaotas avaringis vaba olnud Mäe kuuekordsele maailmameistrile, ameeriklanna Adeline Grayle 0:11 ning sellega tema võistlus lõppes. Kuna Gray kaotas veerandfinaalis, sulgus eestlannale ka lohutusringi uks.

«Juba loos näitas, et Epu tabelipool oli tugevam ja esimeseks vastaseks kuuekordne maailmameister. Võidu korral poleks lihtsamaks läinud, sest järgmises ringis ootas väga tugev jaapanlanna (2022. aasta MMi pronks Yuka Kagami – toim),» ütles Mäe treener Ahto Raska ERRi spordile.

«Epule sai saatuslikuks käe sisseandmine esimesel perioodil ja parteris. Eks ta proovis sellest välja rabeleda, aga püsti tõustes oli seis 0:10 ja kahjuks oli sellega matš läbi.»

Et Pariisi olümpiale pääseb MMilt viis paremat, peab Mäe olümpiapiletit püüdma järgmise aasta kevadel. Esimene võimalus on aprillis Euroopa ning teine maikuus ülemaailmsel valikvõistlusel, olümpiakohti jagatakse välja vastavalt kaks ja kolm.

«Epp tuli siia olümpiapiletit püüdma ja teadis, et peab selle teenimiseks tugevaid vastaseid võitma. Kahjuks tuli talle vastaseks MMi soosik ja sellega tuleb leppida,» lisas Raska.

Varasematelt MMidelt on Mäe teeninud kolm pronksi (2015, 2019, 2022) ja hõbeda (2021). Lisaks krooniti ta 2021. aastal Euroopa meistriks, mullu õnnestus noppida hõbe, 2017 pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles