Audentese vastulause: treenerid on käitunud lastega ebaeetiliselt ja ebaseaduslikult

Postimees Sport
Copy
Audentese spordiklubi pakub treeningvõimalusi sadadele lastele.
Audentese spordiklubi pakub treeningvõimalusi sadadele lastele. Foto: Andres Raudjalg / Audentes SK

Suvel lahti rullunud segadus Audentese SK ümber pole lõppenud. Lahkunud treenerid väidavad üht, spordiklubi teist.

Delfi kirjutas täna, et Audentese spordiklubi jättis lahkunud treenerid ja nende õpilased kuuse alla. Pärastlõunal saabus aga artiklile vastulause. Avaldame selle muutmata kujul.

Audentese spordiklubi näeb vajadust selgitada olukorda, mis on kaasnenud klubist lahkunud kergejõustikutreeneritega.

Audentes ei jäta ühtegi last ukse taha. Vastupidi, Audentes on pingutanud selle nimel, et leida lastele lühikese ajaga uued treenerid ja avada grupid olukorras, kus nende treenerid otsustasid lahkuda uude klubisse. Kurvaks teeb loo fakt, et lahkunud treenerid reklaamisid lastele ja nende vanematele, et treeningud jätkuvad samadel aegadel ja samas kohas, kust nad ise olid just lahkunud. Tulemuseks on kahetsusväärne olukord, kus treenerid viisid sajad lapsed ja lapsevanemad eksiteele ega öelnud neile, et Audentesest lahkudes ei ole neil enam kohta, kus treeninguid anda.

«Lahkunud treenerid pakkusid uue klubi alt lastele trenniaegu, mis olid Audentese spordiklubi püsiajad ja uuel klubil puudusid igasugused broneeringud meie spordihallis. Meie hinnangul on selline käitumine nii ebaeetiline kui ka ebaseaduslik treenerite poolt, kes ise hülgasid klubi ja jätsid lapsed n-ö õhku rippuma. See olukord on kahetsusväärne ja kindlasti mitte sobilik eeskuju noortele. Kannatajaks on siin lapsed,» rääkis Priit Ilver.

Priit Ilver.
Priit Ilver. Foto: Andres Raudjalg/Audentes SK

Eriti paneb Audentese spordiklubi imestama asjaolu, et lahkunud treenerid ega nende uus klubi ei pöördunud Audentese poole spordihalli aegade broneerimiseks. Nüüd süüdistavad nad Audentest, sest avastasid justkui ootamatult, et neil ei ole spordihallis aegu.

Audentese spordiklubi teavitas korduvalt kirjalikult lahkunud treenereid, nende uut klubi ja lapsevanemaid, et lahkunud treenerid annavad katteta lubadusi ja Audentese püsiaegadel toimuvad Audentese klubi trennid. Nüüd on hooaeg käimas, hall on täis ja trennide ajakavad paigas ning lahkunud treenerid uutega asendatud.

«Toonitame, et oleme teinud kõik endast oleneva, et Audentese lapsed ei kannataks ja saaksid ka peale treenerite lahkumist samadel aegadel uute treeneritega jätkata. Meiega on liitunud tippsportlased Ksenija Balta, Laura Ikauniece, Karl Robert Saluri jt., kelle käe all saab meie klubis treenida juba lisaks olemasolevatele treeneritele. Kõik lapsed on Audentese spordiklubi trennidesse väga oodatud,» rääkis Ilver.

Ilver toob tekkinud olukorra illustreerimiseks paralleeli oma lapse korvpalliga: «Kui minu laps käib ühe korvpalliklubi trennis ja tema treener otsustab klubist lahkuda ja minna teises linnaotsas asuvasse klubisse ja spordihalli treenima, siis on minul kui lapsevanemal edasi kaks valikut: kas laps läheb treeneriga kaasa, vahetab klubi ja hakkab teises linnaotsas trennis käima või jääb laps edasi käima enda jaoks mugavas ja tuttavas kohas ning hakkab uue treeneri käe all treenima.»

Lõpetuseks palub Audentese spordiklubi pöörduda nende poole kõikidel n-ö õhku jäänud lapsevanematel, kes soovivad oma lapsele leida kergejõustikutrenniks aega ja kellele on oluline jätkata trenne samas kohas. Audentese spordiklubi proovib leida võimalused olemasolevates gruppides.

Loe ka:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles