Elustamist vajanud profirattur jätab karjääri pooleli

Karl Mihkel Eller
Copy
Nathan Van Hooydonck augustis toimunud maanteeratta MMil.
Nathan Van Hooydonck augustis toimunud maanteeratta MMil. Foto: David Pintens/Belga / ZUMA Press / Scanpix

Suvel võitis Prantsusmaa velotuuri teist aastat järjest Jumbo-Visma profirattur Jonas Vingegaard. Taanlase võidus mängis suurt rolli tiimikaaslane Nathan Van Hooydonck, kes teatas nüüd kurva uudise, et peab südamelihase probleemi tõttu karjääri lõpetama.

27-aastane Van Hooydonck põhjustas eelmisel nädalal autoga liiklusõnnetuse. Mees tundis end roolis halvasti, sai südamerabanduse ja teda tuli elustada.

Belglane on pärast seda saanud haiglast lahkuda ja talle paigaldati südamestimulaator. «Ma saan aru, et mul on uskumatult vedanud. Asjad oleksid võinud teisiti kujuneda, kui ma poleks nii kiiresti head abi saanud. Praegu on minuga kõik korras, kuid olen leppinud tõsiasjaga, et see on minu profikarjääri lõpp,» teatas Van Hooydonck.

Eelmisel nädalal põhjustas Van Hooydock Antwerpeni lähedal ringristmikul ahelavarii, millest osales viis autot. Õnnetuse põhjustas ratturi südamerabandus, ta kaotas auto üle kontrolli. Autos viibis Van Hooydoncki abikaasa Alicia Cara, kes on mitmendat kuud rase, kuid pääses vigastusteta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles