Venemaal ei jää midagi märkamata: Putinit reetnud olümpiavõitja astus järgmise sammu (4)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Issinbajeva otsustas tänavu Vladimir Putinile selja keerata.
Jelena Issinbajeva otsustas tänavu Vladimir Putinile selja keerata. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko/Scanpix

Teivashüppe kahekordne olümpiavõitja Jelena Issinbajeva distantseeris end tänavu osaliselt Venemaa tegemistest ning seda võeti Venemaal kui riigireetmist. Nüüd otsustas diktaator Vladimir Putinile selja keeranud spordilegend ühismeedias korrektuure teha.

2013. aastal karjääri lõpetanud Issinbajeva on pikalt olnud Venemaa sportlaste üks esindusnägusid. Ta toetas Putinit tema presidendikampaaniates nii 2012. kui ka 2018. aastal. Issinbajeva on seotud ka Venemaa armeega, sest treenis aastaid armeeklubis CSKA. 2015. aastal andis Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu talle majori auaste.

Sel suvel tegi teivashüppe kahekordne olümpiavõitja ootamatu avalduse, mida Venemaal hinnati kui riigireetmist. «Venemaal, nagu ka igal pool mujal Euroopas, kuuluvad sportlased spordiklubidesse. Kuni 2018. aastani esindasin spordiklubi CSKA ning teenisin kõrgeid autasusid ja tiitleid. Need tiitlid, mida täna mainitakse, on vaid sümboolsed. Ma ei ole kunagi Venemaa relvajõududesse kuulunud. Ma ei ole kunagi olnud riigiduuma liige ega kuulunud ühtegi parteisse,» teatas Issinbajeva.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles