GALERII Vabaduse väljakust sai ekstreemsportlaste trikiareen

Postimees Sport
Copy

Tallinna Vabaduse väljak kui atraktiivne tänavaspordi plats oli neljapäeval, 21. septembril ametlikult üheks päevaks areen maailma parimatele ekstreemsportlastele. Üheks päevaks paigaldati Vabaduse väljakule teiste rulapargi elementide kõrvale ka Tartu Kaarsilla kujuline rulareil, kus parasjagu Eestis viibivad maailma parimad rulasõitjad ja BMX-ratturid trikke tegid.

Tegemist oli suursündmuse Simple Session avaüritusega, mis läheb nädalavahetusel üle maailmatasemel ekstreemspordivõistluseks. Neljapäevasel ja reedesel tänavaspordiüritusel saavad osaleda nii professionaalsed rulasõitjad ja BMX-ratturid kui ka kõik selle ala huvilised ja kohalikud.

Rulasõitjad alustasid erinevate trikivõistlustega Vabaduse väljaku treppidel, spetsiaalselt püstitatud reilidel ja rämpidel. Pead pööritama panevaid trikke tegid seejärel ka BMX-ratturid ning toimusid ka sponsorite toetatavad üritused nagu näiteks korvpallivisked rula või BMX-ratta pealt.

Kolmapäeva õhtupoolikul Skoone Bastionil toimuma pidanud Simple Sessioni avaüritus lükkus vihmasaju tõttu reedele. Uuenduskuuri läbinud legendaarses rulapargis vanalinna külje all sõidetakse homme alates kella 14st kiiruse peale mäest alla. Tänavasündmused on kõigile tasuta avatud nii osalemiseks kui ka pealtvaatamiseks.

Nädalavahetusel näeb maailma kuulsamaid rulasõitjaid eesotsas ameeriklaste Aaron «Jaws» Homokija BMX-ratturi ning X-mängude läbi aegade ühe enim medaleid võitnud mehe Garret Reynoldsiga juba Põhjala tehase siseareenil koos enam kui saja võistlejaga.

Kuna Simple Session teeb sel aastal koostööd Euroopa Roheline Pealinn Tallinn 2023 projektiga, siis reedese rahvusvahelise Autovaba päeva raames toimub Unibet Arena eest algav ja Patarei merekindluse juures lõppev Tour d’ÖÖ rattasõit, mis läbib ka Simple Sessioni võistluspaika Põhjala tehase territooriumil. Kokku läbitakse ligi 15 kilomeetrit ja sealgi võib kohata Simple Sessionil osalejaid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles